Waarom we bij EGHT allemaal aan Runtastic doen

Een goede gezondheid (en voldoende ruimte om eraan te werken)? Da’s één van de kernwaarden van EGHT. Sales is immers topsport (wij kunnen het weten).

En nee hoor, het blijft dan niet bij vluchtige goede voornemens. Bij EGHT doen we allemaal aan Runtastic, en we kunnen het iedereen aanbevelen. Écht!

Wij hadden een sportieve babbel met Bart Van den Eynde, zaakvoerder bij EGHT, over Runtastic en z’n sportieve doelen voor 2019. Hij vertelde ons ook waarom een goede gezondheid zo belangrijk is voor EGHT en z’n team.

Benieuwd? Lees dan snel verder!

Beste Bart, kan je ons allereerst even vertellen wat Runtastic is?

Bart: Zeker. Runtastic is een verzameling van mobiele apps die heel nauwkeurig je sportieve activiteiten registreren, en dit ook in verschillende disciplines: wandelen, fietsen, hardlopen…

Zo kan je via aparte Runtastic apps bijvoorbeeld je hardloop- en fietswork-outs meten, en via de Runtastic Results app krijg je dan weer één totaaloverzicht van al je inspanningen en van je vooruitgang.

Dankzij die combinatie heb je een heel goed beeld van je sportieve prestaties en kan je je conditie en gezondheid goed opvolgen.

Hoe heb je Runtastic ontdekt?

Bart: Via vrienden. Ik gebruikte al een app om te sporten, maar ik vond de combinatie van Runtastic en de Runtastic Results app meteen een echte meerwaarde.

Kan je iets meer vertellen over die meerwaarde? Wat zijn voor jou de grootste voordelen van Runtastic?

Bart: Wel, in de eerste plaats kan je natuurlijk heel netjes je voortgang opvolgen en dat motiveert, of schudt wakker. (lacht)

Daarnaast is de combinatie tussen de verschillende apps heel handig om zowel specifieke sportactiviteiten op te volgen als een overzicht van al je prestaties te bewaren.

Verder staan er tal van standaard trainingsprogramma’s in en kan je je eigen trainingsschema netjes opmaken.

Oh ja, en de app geeft ook aan wanneer je sportschoenen versleten zijn. (lacht)

Welke sportieve doelen heb je al bereikt dankzij Runtastic?

Bart: Tot nu toe heb ik zelf een halve marathon gelopen, zonder problemen! Ik ben ook 14 kg vermagerd en mijn lichaam is nu ook een pak gezonder. Mijn leeftijd is dan ook fameus gezakt, metabolisch dan toch… (lacht)

Mooie prestaties Bart! Wat waren daarbij de grootste uitdagingen?

Bart: Commitment blijven tonen: weer of geen weer, goesting of geen goesting. Dat was moeilijk, maar iedere keer weer deed sporten ook wel deugd en ging ook m’n werk net dat tikkeltje vlotter.

Welke sportieve doelen heb je vooropgesteld voor 2019?

Bart: Mijn doel is om in 2019 750 km te lopen en 1500 km te fietsen. Daarmee zou ik in totaal zo’n 200.000 calorieën verbranden. Klinkt geweldig als je dit zo op jaarbasis uitrekent, toch? (glimlacht)

Ambitieus! Dat zijn mooie persoonlijke doelen, maar je bent natuurlijk niet alleen. Waarom doet iedereen bij EGHT aan Runtastic?

Bart: Sales is topsport. Als je goed voor de klant wil zorgen dan moet je in eerste instantie goed voor jezelf zorgen.

Je voelt je beter, je hebt meer zin om resultaten te halen en een hele belangrijke: het komt je creativiteit ten goede waardoor je de klant veel beter kan helpen met het denken in oplossingen.

En hoe past Runtastic binnen de visie van EGHT als bedrijf?

Bart: EGHT is een dynamisch bedrijf. Begrijp me niet verkeerd: ik verplicht natuurlijk niemand om elke dag te joggen, maar ik geef zeker toe dat ik het team wel écht motiveer om veel te bewegen.

We willen het toonbeeld zijn van een gezonde onderneming… en ja: dat bedoel ik letterlijk én figuurlijk!

Heb je tips voor mensen die ook met Runtastic aan de slag willen? Mensen die een sportiever leven willen leiden, maar niet meteen zien hoe?

Bart: Tja, het klinkt cliché, maar het is de frequentie die het hem doet. Een hele week hard werken zonder te sporten en dan op zaterdag of zondag alles willen inhalen heeft geen zin.

Wat bij mij écht heeft gewerkt is de discipline om er vroeger voor op te staan. Heb ik dan elke ochtend evenveel zin om te sporten? Natuurlijk niet! Ik ben ook maar een mens, maar het gevoel nadien is te gek.

Ik doe elke dag aan beweging, of ik ga joggen, of ik doe een work-out. Dus ja, het is de regelmaat die wint. De dag kan niet meer stuk als ik ’s morgens vroeg gesport heb. Ik krijg er ook de beste ideeën van.

Goed bezig, Bart! Bedankt voor dit sportieve interview en nog héél veel succes met je sportieve én salesdoelen!

Wat dacht je van EGHT gezonde sales?

Een gezonde geest in een gezond lichaam? Een team van sales-toppers die er volledig voor gaan mét een gezonde balans tussen werk en privé? Salesmensen die slim werken, resultaten halen en daardoor voldoende ruimte overhouden voor familie, vrienden en hobby’s of sport buiten de uren?

Klinkt dat als muziek in je oren en ben je op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging? Dan moeten wij dringend eens babbelen.

Als salesconsultant van EGHT optimaliseer je de sales en marketing van onze klanten zodat zij betere cijfers draaien en zo meer ruimte krijgen om te ondernemen en verder te groeien. Een EGHTe topjob! Meer weten?

Commentaar post

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *