Waarom EGHT?

Bart Van den Eynde is een ondernemer met een verhaal. In januari 2018 droeg hij zijn aandelen van zijn bedrijf Talent in Motion over aan zijn 2 zakenpartners. Het was tijd voor iets nieuws!

Het was tijd voor EGHT, een straf nieuw project sourcing bedrijf voor authentieke, eerlijke en ambitieuze klanten en commerciële profielen. Wil je weten hoe EGHT ontstaan is en waar EGHT voor staat? Wij hadden een babbel met Bart. Een bijzonder boeiend gesprek!

Beste Bart, kan jij jezelf even kort voorstellen?

Bart: Graag! Ik ben Bart Van den Eynde, 46 jaar, en ik woon samen met mijn vrouw en mijn twee schatten van kinderen in Puurs city. (glimlacht)

Ik heb een hart voor mensen. Daarom ben ik ook al jarenlang actief binnen project sourcing. Ik doe niets liever dan ondernemers en consultants helpen om hun ambities waar te maken en te overtreffen.

Waarom ben je EGHT gestart?

Bart: Ik ga het gewoon zeggen zoals het is. Ik heb heel mijn carrière hard gewerkt en mij ongelooflijk hard geamuseerd.

Daar was op zich niets mis mee. Ik was een gelukkig mens. Ik had een fantastische vrouw. Twee superkinderen…

Alleen heb ik op een bepaald moment bij mezelf gemerkt dat ik wat afstand aan het creëren was thuis. Altijd maar knallen op het werk…

Dat heeft mij aan het denken gezet. Ik heb mezelf de vraag gesteld: wat ben ik eigenlijk? Ben ik een zelfstandige die leeft om te werken? Of een ondernemer die werkt om te leven?

“Laat ons de sales en marketing van je onderneming maar eens goed aanpakken zodat jij je kunt concentreren op echt ondernemerschap.”

En wat was het antwoord op die vraag?

Bart: Tja, ik was het eerste… maar ik wou het tweede zijn. Dat heeft me serieus beziggehouden. Ik stelde vast dat ik altijd een hardwerkende zelfstandige geweest ben. Maar dat wou ik niet meer zijn. Ik wou een ondernemer zijn die werkt om te leven en die écht onderneemt. Niet andersom.

Daarna heb ik het roer omgegooid en tegen mezelf gezegd: “Dit gaan we anders doen. Ik start met een nieuwe business: EGHT. Ik wil vanaf nu mijn persoonlijk verhaal gebruiken om andere ondernemers te helpen.”

Wat wil je ondernemers meegeven? 

Bart: Ik wil hen wakker schudden en zeggen: kijk, werk nu eens aan je bedrijf in de plaats van in je bedrijf. Zorg dat die boel hier zo geregeld is dat je nog andere dingen kunt doen. Dat je kunt genieten.

Ik wil andere ondernemers helpen om meer met hun business bezig te zijn. Laat ons de sales en marketing van je onderneming maar eens goed aanpakken zodat jij je kunt concentreren op echt ondernemerschap.

Wat is EGHT voor jou? In enkele zinnen?

Bart: EGHT verbetert de sales en marketing van bedrijven en helpt ondernemers die te veel werken en te weinig ondernemen. Onze salesconsultants zorgen voor meer klanten, betere cijfers, een duidelijke visie en praktische ondersteuning zodat ondernemers weer EGHT ondernemers kunnen zijn.

“Ik wou een ondernemer zijn die werkt om te leven. Niet andersom.”

Mooie samenvatting! Vanwaar komt de naam EGHT eigenlijk?

Bart: Wel, ik ben al jarenlang actief binnen project sourcing – consultants zoeken, selecteren en op tijdelijke opdrachten plaatsen bij klanten. Daarbij heb je altijd drie partijen: een ondernemer of klant, een salesconsultant en een project sourcing bedrijf dat beide partijen samenbrengt.

Ik merkte in de praktijk vaak dat die drie partijen niet altijd even eerlijk, authentiek en ambitieus zijn. Daardoor halen ze vaak niet alles uit de kast en behalen ze niet hun maximale rendement. Dat is zonde. Uiteindelijk is het idee voor EGHT daaruit gegroeid.

Wat bedoel je precies met ondernemers, consultants en project sourcing bedrijven die niet eerlijk en ambitieus zijn?

Bart: Zoals ik al zei werken veel bedrijfsleiders als ‘zelfstandigen’. Ze werken zoveel in hun zaak dat ze te weinig tijd hebben om over hun zaak na te denken, laat staan om met iets anders dan hun zaak bezig te zijn. Resultaat? Stress op het werk én thuis.

Verder willen te veel consultants een ‘gemakkelijk’ leven met een brede comfortzone, haalbare targets en een sterke scheiding tussen werk en privé. Een gemiste kans, want consultants die bewust in het leven staan met een gezonde work-life balance hebben extra energie en bereiken vaak meer.

En tot slot zijn veel project sourcing bedrijven ‘cv-schuivers’. Ze geven meestal de voorkeur aan consultants die bij hen op de bank zitten, die al op projecten werken of die vrij beschikbaar zijn. Dat zijn niet noodzakelijk de profielen waar klanten op dat moment naar op zoek zijn.

“Een échte ondernemer is baas in z’n eigen kot.”

En EGHT is écht?

Bart: EGHT is écht ja. (lacht)

EGHT geeft bedrijfsleiders zuurstof. We helpen hen om weer ondernemer te worden zodat ze betere resultaten halen en zo meer tijd kunnen vrijmaken voor vrienden, familie en de andere zaken die er echt toe doen in het leven.

Ambitieuze salesprofessionals wil ik helpen om de beste versie van zichzelf te worden, met uitdagende opdrachten, eerlijke en confronterende coaching en kennisdeling.

En EGHT is zeker geen platte cv-schuiver. EGHT zoekt de juiste mensen voor projecten die écht bij hen passen, projecten waar ze ook écht een meerwaarde kunnen betekenen.

Zo kunnen we ondernemers op elk moment in contact brengen met de meest geschikte profielen. Profielen die EGHTe resultaten kunnen leveren.

Mooie woorden Bart. Heb je nog een laatste boodschap die je mensen wilt meegeven?

Bart: Altijd! (lacht)

Een échte ondernemer is baas in z’n eigen kot. Vind jij dat ook? Bel mij dan eens op. Dan gaan we eens babbelen als échte ondernemers.

Een klinkende afsluiter Bart. Bedankt voor dit boeiende interview en nog héél veel succes met EGHT!

Vragen of interesse?

Vond je dit verhaal interessant? Herken je jezelf erin? Deel het gerust met je collega’s, vrienden, familie en andere fans.

Wil jij ook EGHT zijn? Een betere work-lifebalans? Meer ruimte om je bedrijf te laten groeien? Betere sales? Meer tijd investeren in de zaken die er EGHT toe doen? Je kunt Bart makkelijk bereiken. Hij bekijkt graag wat EGHT voor jou kan betekenen.

Commentaar post

Your email address will not be published. Required fields are marked *