Van topconsultants naar topteam: een EGHTe teambuilding

Een van de grootste uitdagingen bij de opstart van EGHT was de zoektocht naar straffe salesconsultants. Moeilijk, maar niet onmogelijk: ik vond 8 rasEGHTe toppers.

Of deze 8 topmensen ook een topteam zouden vormen? Daar was ik van overtuigd. Toch was het een spannend moment om hen voor het eerst samen te brengen.

Het belangrijkste? Elkaar EGHT leren kennen. En dat doe je niet op 1 namiddag. De oplossing? We maakten er een driedaagse van. Bestemming? Onbekend!

Benieuwd hoe onze teambuilding eruitzag? Lees dan vooral verder en bekijk de prachtige foto’s van ons prachtige team.

Dag 1 – Salestraining, coaching en een leuke fotosessie

Welke kleding ze moesten meenemen; meer wisten de EGHTe salesconsultants niet toen ze maandagochtend verzamelden aan de carpoolparking in Puurs om 7 uur ’s ochtends.

Anderhalf uur later waren ze in Arnemuiden aan het Veerse Meer. Ze hadden duidelijk geen moment gezwegen tijdens de heenrit en stapten uit vol zin om eraan te beginnen. Yes!

We waren niet naar Nederland gekomen om uit te rusten, dus begonnen we meteen aan ons dagprogramma: een intense salestraining en -coaching over personal branding.

Na een fotosessie en een gezellig etentje in het hotel, lag iedereen om 10 uur ’s avonds uitgeteld in bed. Ik sliep als een roos, content na een geslaagde eerste dag.

Dag 2 – Succesvol samenwerken op het strand

Een nieuwe dag, een nieuwe verrassing. Want ook op dinsdag wisten onze salestoppers enkel wanneer ze aan het ontbijt werden verwacht.

Na het ontbijt gingen we opnieuw direct aan de slag. We startten de dag met een sessie over verschillende persoonlijkheden, om onszelf en elkaar beter te leren kennen.

Daarna zetten we die kennis om in de praktijk, met enkele spellen op het strand. Het doel? Succesvol samenwerken ondanks onze verschillende persoonlijkheden.

Voor het diner trokken we ditmaal naar een supergezellig restaurantje in Veere: genieten van lekker eten, maar vooral van boeiende gesprekken en elkaars gezelschap. We sloten de avond af met een drankje in het hotel.

Dag 3 – Zeilen naar Haringvreter

Je raadt het al: ook woensdag wisten de EGHTe salesconsultants niet hoe de dag zou verlopen.

De activiteit van de dag? Zeilen naar het eilandje Haringvreter, midden in het Veerse meer, waar enkele honderden herten vrij rondlopen.

Een klein detail: de schipper liet de zeilen los. Gelukkig hadden we een topper met ervaring bij. Louise zette ons allemaal aan het werk en zo bereikten we de overkant.

Na een gezellige picknick was het daar tijd voor een beetje bezinning. Ik vroeg mijn toppers dan ook om na te denken over wie ze zijn, waar ze naartoe willen en hoe EGHT hen daarbij kan helpen.

Na alweer een geslaagde dag sloten we af met een drankje in Veere. Moe maar voldaan ging ik naar huis met het ultieme bewijs: die EGHTe salestoppers vormen ook een EGHT topteam.

Wil jij betere sales? Team EGHT helpt je graag!

Onze sales- en marketingconsultants helpen je graag om je bedrijf naar een volgend niveau te tillen. Zo krijg jij de zuurstof die je nodig hebt om weer te doen waar je goed in bent: ondernemen en genieten van je werk en de dingen naast je werk.

Ben jij op zoek naar een goede sourcing partner om je bedrijf te laten groeien en meer te verkopen? Contacteer EGHT. Ik bekijk graag wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Vragen of interesse? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Commentaar post

Your email address will not be published. Required fields are marked *